We gaan massaal anabolen kopen

Posted by massa 21-07-2017 0 Comment(s)

Wij gaan massaal anabolen kopenEen erg verwarrende titel die we allereerst willen gaan uitleggen. Gedurende de 2de wereldoorlog deden broeders ervaring op met steroïden, vanuit deze groep sijpelde het gebruik naar de krachtsport en van daaruit naar het bodybuilden.  Deze kleine kern van hard-core gebruikers ging experimenteren en deelde deze kennis onderling in de verschillende krachthonken zoals Golds Gym voor de bodybuilders  en Hoffman Barbell Club voor de gewichtsheffers. Langzaam werd de kring groter en namen ook de lagere regionen kennis van het gebruik van anabole-androgene steroïden. Afgekort AAS en spoedig kwamen ook de straatbenamingen zoals “Juice” en “Gear” in zwang.

 

In Nederland werd dat al gauw “Anabolen” of stads gezegd “Anabole.” Steeds meer doelgroepen gingen anabolen kopen. Eerst waren het de sportschooljongens, mensen die bodybuilding wedstrijden draaiden of powerliftwedstrijden , sterke man wedstrijden kortom de wedstrijdjongens.

 

Het was als een steen in de vijver, steeds meer mensen gingen anabolen kopen en gebruiken. Mensen zagen dat gebruikers langer vitaal, krachtiger, jonger en seksueel actief,  bleven of werden. Dus ontstond de groep anti-agers en life-extensionista’s, die zo lang mogelijk hun jonge vitaliteit wilden bewaren.

 

De overheid, de reguliere geneeskunde en de (gesubsidieerde) wetenschappelijke onderzoekers gingen gezamenlijk in het offensief om het gebruik tegen te gaan. Maar de geest was uit de fles. Het publiek accepteerde hun argumenten dat anabolen gevaarlijk zijn, eigenlijk een door de duivel zelf gebrouwen uiterst gevaarlijke drug, die veel bijverschijnselen kennen, al lang niet meer.

 

Maar goed terug naar de titel, we gaan massaal anabolen kopen. Massaal? Ja onder invloed van de moderne sociale media gaan gebruikers massaal hun selfies delen hun “voor en na foto’s “ etc. Zo ontstond de groep cosmetische sporters. Mensen die snel met behulp van anabolen en allerlei hulpstoffen zoals oestrogeen remmers, en afslankmiddelen zoals clenbuterol, strak en gespierd willen worden, al deze middelen  worden allemaal gevangen onder de trem “anabolen.” Een prachtig voorbeeld daarvoor is de groep rond “Zyzz” die een rolmodel was/is voor jonge clubbers.

 

Net als de mannen begonnen op een gegeven ogenblik ook  de vrouwen massaal anabolen te kopen, voor eigenlijk dezelfde redenen als de mannen. Dit zorgde vooral in de VS voor veel opschudding, sommige onderzoeken werden misbruikt om te doen voorkomen of jonge schoolmeisjes massaal gevaarlijke middelen gebruikten. Maar de vrouwen gebruiken nu ook in toenemende mate anabolen. Vooral ook de oudere vrouwen, net als de mannen willen ook zij actief blijven en net als de mannen, zijn ook zij voor hun libido afhankelijk van testosteron. Want ook vrouwen maken, zij het in veel mindere mate dan mannen, endogeen testosteron aan.

 

Het fenomeen dat wij geleidelijk steeds minder hormonen aanmaken noemen we TRT (testosterone replacement therapy in het Nederlands testosteron vervangings therapie) of ook HRT (hormoon vervangings therapie) omdat vrouwen ook andere hormonen dan testosteron krijgen toegediend zoals progesteron, oestrogeen etc.

 

In Nederland bestaat er bij artsen en gespecialiseerde artsen vaak een volledige onkunde op het gebied van hormoon vervangings therapie. Als je je tot een arts went, kom je meestal onkunde en/of onwil tegen. De geneeskunde in Nederland bestaat voor het grootste gedeelte uit symptoom bestrijding, het voorschrijven van zoveel mogelijk medicatie om de symptomen van een ziektebeeld te bestrijden, het voorkomen of genezen van de ziekte zelf verdiend meestal niet de aandacht. In België bestaan enkele positieve uitzonderingen. Vaak rest ons dan ook  niets anders dan zelf te gaan mediceren.  Via de zwarte markt, net als bodybuilders en sportmensen al decennia doen.

 

Aan het feit dat anabolen  het herstel bevorderd, het  immuunsysteem versterkt en allerlei andere voordelen bied, wordt door de medici onder druk van de farmaceutische industrie (Big Pharma) volledig voorbij gegaan, Big Pharma die ook de opleidingen bepaalt en ook veel wetenschappelijk medische onderzoeken met enorme onbeperkte financiële middelen vervalst. Dit om zoveel mogelijk “medicijnen” te kunnen verkopen en zo hun imperium van  macht veilig te stellen.

 

Testosteron producten en supplementen zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een florerend en winstgevend product.  Deze producten worden meestal gehyped door direct marketing-campagnes die hen aanprijzen als een manier om jeugdige niveaus van energie, sex drive, kracht en spiermassa te herwinnen, terwijl potentiële neveneffecten worden verzwegen. Dat er negatieve bijverschijnselen zijn is intussen duidelijk, al zijn deze afhankelijk van het individu, de tijd en de dosis die je gebruikt. Relatief dus.


Fabrikanten van vrij verkrijgbare testosteron boosters reageren ook op de hype van verjonging  door een verhoogd testosteron, met tientallen producten die op de markt gebracht worden om het eigen testosteron te verhogen. Vrij verkrijgbare (zonder dokters recept) testosteron boosters zijn gewoon niet werkzame producten, die bedoeld zijn om geld uit de zakken van goedgelovige jongeren te kloppen. En geloof vooral de (gesponsorde)  artikelen in je Fitness- en Bodybuilding bladen niet, net als  de overtrokken advertenties van deze bladen.

 

Opnieuw terug naar de basis, onze titel - massaal anabolen kopen-, wat missen we nog na de krachtsporters, de fitnessers, de anti-agers, en de vrouwen, juist de jongeren die niet trainen en wel anabolen gebruiken. Lang verkeerde men in de veronderstelling dat wanneer je het gebruik van anabolen niet combineerde met krachttraining je geen vetvrije spiermassa kon kweken. Intussen is in de praktijk allang bewezen dat dat heel goed mogelijk is. Natuurlijk bouw je veel meer massa op wanneer je training – voeding – slaap combineert met anabolen.