Hoe bewaar je je vials?

Posted by m2d-admin 05-04-2018 0 Comment(s)

Hoe bewaar je je vials (flesjes)

Iets over het bewaren van vials (flesjes). Eén van onze vrienden had een oude vial met Tren A die hij al enige tijd in zijn kelder in een Tupperware-doos had bewaard, samen met andere overgebleven flesjes uit zijn cyclus. De injectieflacon was verontreinigd met kleine delen van het rubber uit het septum (links). Toen wij het hadden verwijderd, zagen wij dat er een gat in het midden was gevallen, en de rest was in het flesje gevallen. Het septum was zo zacht geworden dat we het makkelijk konden verpulveren.

 

We vroegen ons af of sommige componenten van het septum in de drager zouden migreren. We weten allemaal dat sommige roids etsend zijn, zoals b.v. Testosteron Enanthaat en Trenbolone Acetaat etc, maar ik vroeg me af of een eenvoudige drager met alleen olie, Benzylalcohol en Benzylbenzoaat dat ook  zou doen, en inderdaad de drager veranderde, heel onderscheidend, van  kleur (rechts). Zo naar mijn mening migreren sommige componenten van het septum naar de drager. Let wel de grijze en rode stoppers, zijn farmaceutische (pharmaceutical grade) stoppers. De zwarte is gemaakt in China en deze is waarschijnlijk door het hoge gehalte aan kleurstof - en zachter en geeft zeer snel af.

 

Voor het boek (Underground Anabolics) is een sachet (Stealth) geanalyseerd  en sommige componenten van de verpakking bleken ook te zijn gemigreerd naar de olie in de stealth sachet (Primo).

 

Links een experiment met Testosteron Propionaat die de zwarte stopper oplost en met de rode stopper reageert, het kleurt de drager roodachtig en de opgeloste Testosteron kristalliseert, echter niet in de vial met de zwarte stopper.

 

Een zeer goede reden om je flesjes rechtop te bewaren, zodat ze geen contact maken met het septum.

 

Als je een vial blootstelt aan zonlicht zal je zien dat,  door fotosynthese, ook nu de kleur van de drager verandert, door onderzoek is ook komen vast te staan dat het de kracht (potentie) van het opgeloste verminderd. Hetzelfde gebeurd ook als je de vials te warm bewaard.

Dus je stack (kuurtje) donker – koel en rechtopstaand bewaren.