De Eca Stack

Posted by m2d-admin 05-04-2018 0 Comment(s)

DE ECA-STACK

In de jaren 1980’s, kwam er een nieuw supplement op de markt, dat in de bodybuilding scene insloeg als een bom. Het was ontwikkeld om bodybuilders te helpen met het verlies van vetmassa en het gelijktijdig behoud van spiermassa. Vrij snel, begonnen meerdere firma’s de formule waarop dit supplement was gebaseerd te verkopen, en een nieuwe periode  van vetverbrandende supplementen was ontstaan. De formule van deze revolutionaire vet-verbrander (fatburner) was gebaseerd op een combinatie van efedra, cafeïne en aspirine.

 

Voordat we deze fatburner en natuurlijke stimulant (energizer) verder gaan bespreken, gaan we even vlot door zijn geschiedenis.

 

Ma Huang, in Europa en de VS beter bekend onder de naam of Efedra, is de oorspronkelijk kruidenvorm van het krachtige stimulerende middel efedrine, het wordt in China al meer dan 5000 jaar gebruikt voor de behandeling van symptomen van astma hooikoorts en infecties aan de bovenste luchtwegen. In de 1990’s groeide het ongekend snel in populariteit, het werd wereldwijd één van de meest gebruikte middelen voor gewichtsverlies. Ma Huang werd bekend als een natuurlijk middel om vet te verliezen, talrijke studies hebben aangetoond dat het  de eetlust tijdelijk kan onderdrukken, het is ook een natuurlijk stimulerend middel, en werkt als een thermogeen (warmteopwekkend) middel, zodat het calorieën sneller verbrand.

 

Efedrine werd in 1885 voor het eerst geïsoleerd door Nagai Nagayoshi, een Japanse chemicus. Zijn eerste synthese vond plaats in 1920. En zes jaar later, in 1926, kwam het in de VS op de markt. In 1893 produceerde Nagai de eerste synthetisch geproduceerde meth-amfetamine (N-methyl-1-phenylpropan-2-amine) uit de in de natuur voorkomende alkaloïde efedrine. De Nagai-methode maakt gebruik van pseudo-efedrine als uitgangsstof, deze wordt ingekookt met waterstofjodide (HI), wat methamfetamine oplevert. Dit was ooit de favoriete methode voor kleinschalige meth-operaties  van illegale labs in Amerika.

 

Bill Phillips (auteur van vele boeken en oprichter van het legendarische Muscle Media Magazine) was een van de eerste die in de jaren 80's rapporteerde dat efedrine, de fysieke kracht en atletische prestaties verbeterde door het cardiovasculaire systeem te versterken. Een toename van 15 - 25% in kracht zou bijna onmiddellijk voelbaar na het nemen van efedrine. Deze reden waarom het bij de meeste sportorganisaties verboden is. Efedrine is ook een effectieve eetlust onderdrukker. Dit betekent dat individuen op efedrine meer kans hebben om zich te houden aan een beperkte calorieën dieet, waardoor een calorie tekort en dus gewichtsverlies wordt gecreëerd. De aanwijzingen in Phillips Supplement Reviews 3 keer capsule een dag. De oorspronkelijke formule bedroeg 1 20 mg ephedrine + 1 200 mg caffeïne pil + 1 aspirine. Dat is de verhouding die Bill Phillips populariseerde met zijn supplement boeken.

 

Ultimate Orange is er sinds 1982 – het werd bijna uitsluitend gebruikt in de bodybuilder scene. Het was een efedra-gebaseerde stimulant. In 2001 stopte de productie.

 


De originele 'Ultimate Orange' gemaakt door Dan Duchaine, bijgenaamd 'Tang met Ephedrine' of 'Orange Crack Rock', was de favoriet van veel bodybuilders. Volgens veel bodybuilders was het was bijna net zo sterk als een 5-10mg dosis Adderral met een nog significanter energie kick.

 

Ook Weider in zijn tijdschriften en boeken dat ephedrine HCL een geweldig pre-workout supplement was.

 

Vrij snel ontdekte men dat cafeïne synergistisch werkte met efedrine, nu is dat tegenwoordig niets nieuws meer omdat (bijna) elke bodybuilder weet dat cafeïne synergistisch werkt met orale steroïden. Dat kan je hier op ons blog lezen. Het best werkte  de ratio 1: 10 , dus 20 milligram efedrine met 200 milligram cafeïne.

 


EC Stack: Studies

De "ideale" dieetpil, we zijn het daar ongetwijfeld allemaal mee eens, zou vetverlies moeten verhogen of bevorderen, terwijl het tegelijkertijd de spiermassa behoud, maar indien mogelijk ook goedkoop is. En het lijkt erop dat dat het is wat de combinatie van efedra gecombineerd met cafeïne doet! Zou de EC-stapel de "ideale" gewichtsverlies agent zijn? Laten we het uitzoeken.

 

De combinatie van efedrine, cafeïne en aspirine (AKA de ECA-stack) heeft herhaaldelijk in onderzoeken aangetoond de vetverbranding dramatisch te verbeteren bij mensen die trainen. Veel actieve mensen die deze krachtige thermogene combinatie van efedrine, cafeïne en aspirine hebben geprobeerd, konden hun lichaamsvet verminderen, terwijl ze hun zuur verdiende spieren konden behouden. Ik ga niet propageren om op je achterste te blijven zitten,  en met behulp van de ECA-stack gewicht te verliezen, maar het lijkt erop dat de ECA-stack ook werkt bij luie mensen, en niet allen bij actieve mensen die ook trainen.

 


Een studie uitgevoerd door Peak Wellness lab in Greenwich CT, gebruikte de ECA stack bij mensen onder niet-trainende omstandigheden (zogenaamde bankhangers). De studie, die werd gegeven als een poster presentatie op het Amerikaanse College van Voedingconferentie van 1997 (abstracts # 115-116), concludeert dat zelfs mensen die niet trainden, in zes weken tien pond vet verloren op 20 mg ephedrine, 200 mg van cafeïne, en 325 mg aspirine, drie keer per dag. Dus wat betekent dit allemaal? Als de ECA-combinatie zo goed werkt op luiwammesen, stel je dan eens voor wat het kan doen voor mensen die opstaan ​​uit die bank en zich inspannen in de sportschool.

 

Één van de eerste studies, die vaak geciteerd is:  "Het effect van efedrine / cafeïne mengsel op energie verbruik en lichaamsamenstelling bij zwaarlijvige vrouwen.". Uit deze studie blijkt dat dieetende vrouwen die E+C kregen, twee keer zo veel vet verloren (4.5 kg meer) en driekwart minder spier, vergeleken met de placebo groep, hoewel het totale gewichtsverlies vergelijkbaar was:

 

Het gewichtsverlies was niet anders in de groepen, maar de E + C-groep verloor 4,5 kg meer lichaamsvet en 2,8 kg minder vetvrije massa

 

Een andere studie, "Vergelijking van een efedrine / cafeïne combinatie en dexfenfluramine bij de behandeling van obesitas. Een dubbelblind multi-center trial in de algemene praktijk." Deze studie toonde aan dat de EC stack 20 tot 29% effectiever is dan dexfenfluramine (dexfenfluramine hydrochloride).

 


Deelnemers in deze studie hebben 20% meer gewicht verloren met E+C dan bij dexfenfluramine: Na 15 weken behandeling had de DF-groep (43 personen) 6,9 kg verloren en de EC-groep (38 personen) had 8,3 kg verloren.

 

In de subgroep van  patiënten met een BMI  groter of gelijk aan 30 kg / m2 (59 personen) was het gemiddelde gewichtsverlies 7,0 kg in de DF-groep (29 personen) en 9,0 kg in de EC groep (30 personen). Interessant werd het , toen de patiënten die de meest overgewicht waren verloren (40% of meer) werden geanalyseerd, toen bleek dat degenen die EC hadden gebruikt, 29% meer gewichtsverlies hadden, dan zij die dexfenfluramine hadden gebruikt.

 

Ten slotte, een laatste studie "Het effect en de veiligheid van een efedrine / cafeïneverbinding vergeleken met efedrine, cafeïne en placebo bij obese onderwerpen op een energie beperkt dieet. Een dubbelblind onderzoek." Toonde dat alleen ephedrine of alleen cafeïne het gewichtsverlies bij mensen met een dieet van 1.000 calorieën per dag niet verbeterde.

 

Echter, beide verbindingen gecombineerd veroorzaakte een extra gewichtsverlies na zes maanden van gebruik: de gemiddelde gewichtsverliezen waren significant groter bij de combinatie dan met placebo van week 8 tot week 24 (efedrine + cafeïne, 16,6 kg versus placebo, 13,2 kg).

 

Dat brengt ons bij de volgende vraag ... Hoe werken Efedrine en Koffie samen? EC veroorzaakt geen gewichtsverlies op zich, maar door het verminderen van de eetlust (goed voor 75-80% van het gewichtsverlies) en een licht toenemende thermogenese (goed voor 20-25% van het gewichtsverlies) verbetert of vergemakkelijkt het. Het lijkt erop dat bij een langdurig gebruik van efedrine haar effect op de thermogenese toeneemt, maar ook de daarmee samenhangende bijwerkingen vermindert.

 

Efedrine HCL of Efedrine Sulfaat

Efedrine is verkrijgbaar in hydrochloride- of sulfaatvorm. In wetenschappelijke zin is een hydrochloride een zout dat gevormd wordt met zoutzuur, terwijl een sulfaat een zout is van zwavelzuur. Dit eenvoudige verschil in de chemische structuur betekent dat efedrine sulfaat en efedrine hydrochloride verschillende resultaten produceren. Efedrine HCL is ongeveer 82% efedrine in gewicht. Dat betekent dat 25 mg efedrine hydrochloride gelijk is aan 21 mg ephedrine alkaloid. Dit is 0,75 mg meer efedrine dan wat wordt geleverd met efedrine sulfaat. Dus we kunnen concluderen dat Efedrine Plus HCL een krachtiger product is dan Efedrine Sulfaat, maar de verschillen zijn niet zo groot.

 

Gebruik efedrine

Gebruik efedrine, cafeïne en aspirine doses maximaal drie keer per dag, en niet meer dan vier, in gelijke intervallen. Vermeerder de dosis langzaam naarmate je tolerantie toeneemt. Begin elke dag met een dosis en voeg elke twee tot vier dagen in de volgende dosis toe tot de volledige dosis is bereikt. Neem de eerste dosis onmiddellijk na het wakker worden. Neem elke volgende dosis op een lege maag, ten minste vier uur na de vorige. Vermijd een dosis te dicht bij het slapen gaan, aangezien het je slaap kan verstoren.

 

De ECA-stack is bedoeld voor gebruik in combinatie met een gezond dieet- en lichaamsbewegings- programma. Om vet te verliezen, moet je elke dag een calorie-tekort creëren. Gebruik de hele dag veel water, omdat efedrine en cafeïne sterke diuretica zijn, zal je veel sneller dehydreren. Dagelijkse training zal het vetverlies versnellen. Lage intensiteit aerobics of weerstandstraining zijn ideaal, omdat intense cardio je hartslag te veel verhoogt en gevaarlijk kan zijn.

 

Bijwerkingen

In eerste instantie worden de typische kleine bijwerkingen ervaren met de EC-stack. Deze effecten zijn dosisafhankelijk en worden gedurende de loop van de cyclus sterk verminderd of volledig onderdrukt. De meest voorkomende bijwerkingen kunnen onder andere zijn: Zenuwstoornis Opwinding(agitatie) Handschokken Slaaploosheid. Hoe vreemd het ook klinkt, mensen met een zenuwachtig temperament hebben meestal de meeste bijwerkingen.

 

Deze bijwerkingen kunnen worden geminimaliseerd of geëlimineerd door te beginnen met een kleine dosis en deze, over enkele weken, geleidelijk te verhogen tot een volledige dosis, aangezien de tolerantie opbouwt.

 

Hoe veilig is efedrine?

Veel werkzame middelen zijn verboden, omdat grote farmaceutische bedrijven het niet kunnen patenteren, en je willen dwingen om eerst een recept van je arts te krijgen om het product vervolgens te kopen voor een waanzinnige prijs, en omdat UGlabs (kitchen chemists) het gebruiken om amfetamines te produceren. Om deze redenen en omdat enkele roekelozen een overdose namen en stierven werd dit prachtige product verboden, maar niet omdat het gezondheidsrisico's opleverde. Dit komt uit de FDA-website: "Efedrine en pseudoephedrine worden gebruikt in sommige over-the-counter en recept verplichte medicijnen, waar ze aangetoond zijn veilig en effectief te zijn voor het gelabelde gebruik".

 

“Ephedrine and pseudoephedrine are used in some over-the-counter and prescription drugs, where they have been demonstrated to be safe and effective for the labeled use”.

 

De Combat Methamphetamine Act van 2005, verbood alle producten die ephedrine bevatten als product om gewicht te verliezen, of iets anders (pre-workout) dan voor het bestrijden van ademhalingsproblemen.

 

Een rapport van de Amerikaanse regering "NTP-technisch rapport over de toxicologie en carcinogenese studies van efedrine sulfate: (CAS nr. 134-72-5) bij F344 / N ratten en B6C3F1 muizen ( voedingsstudies) "bleek dat efedrine veilig was bij langdurige dosering bij dieren in grote doses. Muizen en ratten werden 2 jaar lang grote doses efedrine toegediend  (equivalent aan 1-9 maal de maximale dosis die door mensen wordt gebruikt). De conclusies waren: Er waren geen tekenen van langdurige toxiciteit. Dieren die men iets minder gaf dan een dodelijke dosis, herstelden volledig zonder slechte effecten.

 

Nog interessanter, het leek dat efedrine het overlevingstijd van vrouwelijke ratten verhoogde. (Na 2 jaar waren 78% van de vrouwelijke ratten die ephedrine gebruikten nog steeds levend, tegenover slechts 54% van de controlegroep.) Het is ook interessant om op te merken dat de met efedrine gevoed dierene lichaamsgewichten behielden die 5-18% minder waren dan die van de controlegroep.

 

Dosering

De meest effectieve dosis EC lijkt ongeveer 20 mg efedrine te zijn gecombineerd met 200 mg cafeïne. De geciteerde studies hebben allemaal drie doses per dag een uur voor elke maaltijd gebruikt. Echter, twee of zelfs één dosis per dag zijn meestal al effectief bij het starten van je kuur, waarbij de dosis geavanceerd wordt, omdat de tolerantie opbouwt. Degenen onder jullie die slapeloosheid ervaren, moeten de laatst genomen dosis verplaatsen, naar eerder op de dag.

 

Ketotifen

Ketotifen is vooral bekend om zijn gebruik samen met Clenbuterol, maar waarschijnlijk is het nog beter om ketotifen te gebruiken samen met de ECA stack. Terwijl het thermogene effect van efedrine niet zo sterk is als dat van Clenbuterol, omdat het niet zo’n  hoge receptoraffiniteit heeft en het zich niet beperkt tot beta-2-receptoren. In feite heeft het ook een goed effect op bèta 3 receptoren, die fungeren als een soort thermogene boodschapper, en meer dan de helft van het efedrine-effect komt van bèta-3 stimulatie. Clenbuterol heeft echter bijna geen effect op bèta 3. Dus door het bijhouden van de beta 2 receptoren kan ketotifen de voordelen bieden van continue bèta 2 en bèta 3 stimulatie van efedrine. Ook  zorgt ketotifen voor een betere slaap.

 

Contraindicaties

Omdat ephedrine een CNS-stimulant is (vergelijkbaar met amfetaminen), moet het niet worden gebruikt door mensen met: Angina - Cardiovasculaire ziektes – Hypertensie - Bepaalde schildklierziekten - Personen met een geschiedenis van drugsmisbruik.

 

Drugsinteracties Ephedrine mag niet worden gebruikt in combinatie met bepaalde antidepressiva, de SNRIs (serotonine-norepinefrine re-uptake inhibitors), aangezien bij deze combinatie de bijwerkingen toenemen door overmatige serumniveaus van norepinefrine.  Efedrine moet niet gecombineerd worden met niet-specifieke MAO-remmers of zelfs alfa-2 blokkers, omdat hun gecombineerde effecten een hypertensieve crisis kunnen veroorzaken. Dit hoeft geen probleem te zijn als de eerste doses ephedrine laag zijn en de dosis langzaam worden opgevoerd.

 

Bijstacken

Verbindingen die de efficiëntie van ECA stack verder kunnen verhogen, zoals Green Tea Catechins of Yohimbine HCL, moeten voorzichtig worden gebruikt. Ze kunnen vrij sterk zijn, maar kunnen tegelijkertijd tot meer bijwerkingen leiden. Tegenwoordig wordt ook vaak L-Tyrosine aan de stack toegevoegd. Combineer het met een goed hypocalorisch dieet en lichaamsbeweging, en misschien verlies je dan ook 66kg  in  13 maanden net zoals deze man

 

Is aspirine echt nodig in deze stack?

De dosis aspirine die de effectiviteit van de stack aanzienlijk zou verhogen zou ongeveer 325 mg drie keer per dag zijn. Een dergelijke hoge dosis zou echter bij de gebruiker aanzienlijk meer risico’s van maag- en darmproblemen, zoals bloedingen, kunnen veroorzaken. Om dit probleem op te lossen raden sommige mensen om de Aspirine in de stack te vervangen door ofwel Fish Oil of White Willow Bark, aangezien deze twee verbindingen dezelfde anti-stollingsmechanismen delen. Anderen prefereren baby aspirine tabletten, die slechts 81 mg bevatten.

 

Wilgenbast aka White Willow Bark (Salix alba) wordt over de hele wereld al sinds mensenheugenis gebruikt bij pijn, ontsteking en koorts. Het bevat salicine (de natuurlijke tegenhanger van het synthetische acetylsalicylzuur), de werkende stof in Asperine

 

Vanwege het verbod op de in het laboratorium vervaardigde synthetische stoffen worden vaak natuurlijke kruiden vorm (herbals), zoals guarana (caffeine), ma huang (ephedra), and white willow bark (aspirine) gebruikt en verkocht via supplementenboeren en in winkels/drogisterijen.  Dan wordt natuurlijk ook Yohimbe gebruikt in plaats van Yohimbine HCL

 

Toch is het nog steeds mogelijk om de echte ECA stack te kopen voor hen die dat echt willen. Laten we eerlijk wezen als je op elke straathoek “speed” en “coke” kunt krijgen waarom zouden we dan zo moeilijk doen om iets triviaals zoals efedrine?