Bacteriele verontreiniging

Posted by m2d-admin 24-11-2017 0 Comment(s)

Dit is gepost op een paar weblogs. Is dit nieuw voor ons2? ..naah .. Het gebeurt, maar wat voor ons min of meer nieuw was, waren de reacties op de bodybuilding-fora. Maar eerst het nieuws hoe het op het web werd gepost.


Andrew Johnson, een personal trainer bij Fitness First Gym in York, stierf onverwacht op 34-jarige leeftijd op 22 februari 2015. Uit een onderzoek bleek dat hij stierf aan een hartaanval die het gevolg was van een enorme infectie in zijn hart. Bij afwezigheid van andere voor de hand liggende oorzaken, was alleen het gebruik van anabole steroïden de schuldige.

Description: Bacterial endocarditis
Bacteriële endocarditis

Lijkschouwer Jonathan Leach heeft op 16 februari 2016 een uitspraak gedaan over de 'accidentele dood' tijdens het onderzoek in de New Earswick Folk Hall. Johnson was een bodybuilder waarvan bekend was dat hij anabole steroïden gebruikte om zijn spiermassa op te bouwen en te behouden. Het onderzoek onderzocht de rol die steroïden hebben gespeeld bij zijn dood.


Consultant patholoog Andrew Clarke concludeerde dat Johnson stierf omdat hij blijkbaar de rubberen stop van een flacon met injecteerbare anabole steroïden vergat af ​​te vegen met een steriel alcohol doekje. Clarke speculeerde dat de buitenkant van de stop verontreinigd was met bacteriën en het doorprikken van de stop met een naald de bacteriën in de injecteerbare steroïde-oplossing had gebracht. Een injectie uit dit flesje bracht de bacteriën effectief in zijn lichaam.


De infectieuze endocarditis werd veroorzaakt door clostridium limosum, een bacterie die veel voorkomt in de bodem en uitwerpselen. De stop kon besmet zijn met zoiets eenvoudigs als het aanraken met een vuile vinger.

 

"Er was geen steriliserend gaasjes gevonden, wat ongebruikelijk was gezien alle andere parafernalia daar. Hoewel hij steriele naalden gebruikte, was er geen materiaal om de injectieflacon of de rubberen dop schoon te maken, van de flacon met vloeistof waarmee hij zichzelf injecteerde. Het is zeer waarschijnlijk dat de dop was geïnfecteerd ...


"Als het was gediagnosticeerd, zou het behandelbaar zijn geweest. Het probleem is dat wanneer een organisme door het geleidende weefsel van het hart groeit, het het geleidingsmechanisme van het hart onderbreekt en het natuurlijke kloppen stopt, en de dood onmiddellijk volgt. "


Het vonnis van de lijkschouwer suggereerde dat Johnson onzorgvuldig was met de juiste injectieprocedures. De getuigenis van Johnson's moeder en vriendin weerspreken deze conclusie echter. Ze getuigden dat Johnson "kieskeurig" was over de juiste hygiëne en injecteerprocedures en altijd steriele naalden en veilige injectieapparatuur gebruikte.


Alcohol doekjes voor sterilisatie

Clarke concludeerde dat Johnson zijn steriele injectiespullen nauwgezet organiseerde. Maar ondanks de ogenschijnlijke aandacht van Johnson voor veilige injectieprocedures, konden onderzoekers geen steriele alcoholdoekjes  bij hem thuis vinden. Op basis van de afwezigheid van de doekjes concludeerde Clarke dat de infectieuze endocarditis het gevolg was van een verontreinigde intramusculaire injectie van steroïden.


Op de discussiefora kun je veel reacties op dit nieuws vinden, en het laat duidelijk zien dat sommige leden enkele relevante feiten kennen, andere niet of de feiten eenvoudigweg ontkennen:


**"Wauw. Wat een hoop bull shit. Vooral als je bedenkt dat alcoholdoekjes nauwelijks iets doden, tenzij je het gebied een minuut lang wrijft, en  het dan een volledige minuut laat drogen. En laten we eerlijk zijn, niemand van ons doet dat. Ik veeg het af, laat het een beetje drogen en trek en injecteer. Met die jongenslogica zouden we nu allemaal dood neer moeten vallen van een hartinfectie. "

**"Wauw! De claim klinkt een beetje, maar ik denk dat alles mogelijk is. "

** "Zou de BA in het preparaat de bacteriën niet doden of ze weerhouden om zich in de injectieflacon te ontwikkelen?

 ** “Ikzelf betwijfel ook de omstandigheden. Lijkt. . . Sensatiezucht?” 

 **”Ik  denk dat mensen zelfgenoegzaam worden als ze het lang genoeg hebben gebruikt. Ik ben schuldig aan het niet altijd afvegen van de flacon”.

Veel goede opmerking in deze thread, teveel om ze hier allemaal te vermelden.

 
Vragen..veel vragen..

 Dit zijn ook enkele van de vragen die we hadden tijdens het schrijven van ons boek 'Underground Anabolics'. Daarom hebben we besloten om alle 24 UGL-samples op CFU's te analyseren, en 4 daarvan bevatten een hoog niveau aan bacteriën. CFU staat voor "Colony Forming Units" en is gewoon het aantal bacteriën in een steekproef. Elke bacterie kan een kolonie vormen en wordt daarom een ​​"CFU" genoemd!

 

Maar belangrijker:

Voor ons boek UNDERGROUND ANABOLICS wilden we graag een monster van Dorian's nieuwe lijn ProChem Laboratories. We konden een flesje krijgen van een bodybuilder die hij twee keer had gebruikt. Ik dacht dat 6 ml voldoende zou zijn, dus stuurde ik de gebruikte vial met de rest van de monsters naar het laboratorium voor analyse. Het laboratorium voerde alle testen uit, en het gebruikte flesje toonde een kolonie vormende eenheid (CFU) vanaf 60.000. Omdat het de enige gebruikte flacon was die we hadden geanalyseerd, hebben wij ons best gedaan om een ​​nieuwe flacon ProChem te vinden en we konden er een paar in Groot-Brittannië kopen via een forum lid. We hebben deze nieuwe injectieflacon verzonden voor een CFU-test en dit monster was niet verontreinigd (zie rapporten).

Waarom schrijven wij dit verhaal op?

We willen dat je je realiseert dat zelfs een zeer ervaren bodybuilder (draait nu wedstrijden in de masterclass) één van zijn eigen flesjes heeft besmet. Dus wees voorzichtig, bewaar je vial op een donkere, koele plaats. Als je ze wilt gebruiken, maakt je de stop schoon met  alcohol, wacht dan enige tijd om sterilisatie mogelijk te maken. Gebruik een nieuwe naald om de spuit te vullen, wanneer de spuit is gevuld, neem een ​​nieuwe naald voor de eigenlijke injectie.

 

"Als de dop was geïnfecteerd en de olie hierdoor was geïnfecteerd, waarom hebben ze dan de olie en de dop niet hebben getest? .. Als het zo'n slechte bacterie was, weet ik zeker dat ze er sporen van zouden hebben gevonden in de vial? ... dan in plaats van een theorie, zouden ze overtuigend bewijs hebben? .. slechts een gedachte. Dit kunnen ook   bacteriën op de huid zijn geweest. "

 

Natuurlijk zou de hypothese van Clarke overtuigend zijn bevestigd of weerlegd als de onderzoekers de gebruikte flacon hadden getest op bacteriële besmetting. Dit is klaarblijkelijk niet gedaan. Het is duidelijk dat de incidentie van fatale infectieuze endocarditis bij steroïde-gebruikende bodybuilders buitengewoon zeldzaam is. Intraveneuze drugsgebruikers die naalden delen lopen meer kans op dergelijke infecties. Maar niet zozeer voor gebruikers van injecteerbare steroïden.

 

Steriele injectieapparatuur

Wat moeten we doen met zo'n sensationeel casusrapport? Is het niets meer dan bangmakerij? Is het weer een ander voorbeeld van anti-steroïde propaganda dat de risico's van het gebruik van steroïden aandikt en overdrijft? Of is het een waarschuwing van een openbare dienst bedoeld om het risico op schade bij steroïde gebruikers te verminderen?

 

Het is waarschijnlijk al het bovenstaande.

Miljoenen bodybuilders hebben injecteerbare steroïden gebruikt en zullen dit blijven doen zonder last te hebben van infectieuze endocarditis. Dit is een zeldzame gebeurtenis. Niettemin is het goed voor bodybuilders om nooit te denken dat ze zullen zijn zoals de meeste andere steroïde gebruikers. En anders, kan de huidige casus dienen als een sterke waarschuwing aan steroïde gebruikers om meer aandacht te besteden aan steriele injectieprocedures; meer bezorgd te zijn over de kwaliteit en veiligheid van de ondergrondse producten die ze in hun lichaam injecteren, en om injecties serieuzer te nemen.

 

Infecties bestaan ​​in verschillende vormen en zijn niet allemaal even ernstig. Sommige verschijnselen omvatten symptomen zoals een milde griep, of dat je gewoon een beetje moe en lusteloos bent. Het is niet zo dat je altijd rondloopt met een ontsteking met de grootte van een tennisbal in je billen. En je sterft niet altijd, zoals in dit geval waarin de infectie het hart vernietigde. Maar als je tijdens je cyclus wilt groeien, kun je geen enkele infectie gebruiken, zelfs geen milde, omdat het negatief uitwerkt op je spiergroei. Ik heb in 2013 hier een blogpost over dit onderwerp geplaatst.

 

Zoals wij hebben gepost kunnen microben in je injectievloeistof, op je injectiespuiten of naalden, op je handen of reeds op de huid aanwezig zijn, dan het lichaam binnendringen en zeer ernstige infecties veroorzaken. Maar wat de meeste mensen niet beseffen dat ze zelfs na het uitvoeren van een steriele injectie nog steeds een infectie kunnen oplopen.

 

De meeste mannen injecteren zichzelf of een vriend en trekken na de injectie hun boxer en broek gewoon omhoog ... ?? Na een diepe intramusculaire infectie blijft er een open wond over, vooral als deze niet bloedt. Je moet dan net zo voorzichtig zijn als voor de injectie.

Description: https://images.playboy.com/playboy-digital/image/fetch/s--2HEQ-UjR--/c_fill,h_720,q_80,w_1280%2Fhttp%3A%2F%2Fimages-origin.playboy.com%2Fogz4nxetbde6%2Fu6wSRoRUwC2Kcww4G4kUA%2F4276782e27a3683d614c9e724a56cad4%2FCharlotte-McKinney-main.jpg